Omgeving

"De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de wandelaar en fietser"

De wandel experience

Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt u door de mooiste bossen en naar de hoogste duinen. De hoogste duintop is zelfs 55 meter met een prachtig uitzicht over Noord-Holland. Een goed uitgangspunt om een wandeling beginnen is het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer. De wandelingen met daarbij de afstanden worden duidelijk met herkenbare paaltjes aangegeven zodat u niet kunt verdwalen. En wie weet komt u tijdens uw wandeling langs De Berenkuil voor een versnapering. U bent van harte welkom. 

Nog zoveel wegen te gaan

wandelingen schoorl berenkuil

 

Uitgestrekte fietspaden

Berenkuil fiets

De Berenkuil bevindt zich bij fietsknooppunt 47. Bent u opzoek naar een nieuwe fiets of wilt u fiets huren dan kunt u terecht bij tweewielercentrum Masteling te Groet.

Fietsen met de wind in het haar

Stap op de fiets en verken de prachtige omgeving van de Schoorlse duinen. De wind in uw haar, zon op uw gezicht en de heerlijke dennengeur in uw neus. Vogels fluiten of het een lieve lust is. Waar fietst u heen? Naar het strand van Schoorl aan zee, voeten in het zand, water nog te koud? Naar Bergen, het pittoreske kunstdorp met haar mooie museum Kranenburgh? Even langs Hargen aan zee om het nieuwe strand te bewonderen? Misschien nog wel beter, geen doel hebben, en het gewoon ervaren, dat allemaal in het Schoorlse duingebied. Genieten, het motto van het leven. 

Reis mee met de Zonnetrein

De Zonnetrein Schoorl is een combinatie van mobiliteit en duurzaamheid. Deze trein biedt mensen met en zonder lichamelijke beperkingen de mogelijkheid om dit unieke gebied op een duurzame manier te bezoeken. De trein is geluidsarm. Er vindt geen verstoring van de natuur plaats. Vanuit de trein heeft u een prachtig uitzicht op unieke plekken in het bos en duingebied. Lees meer over de Zonnetrein op www.zonnetreinschoorl.nl.

 

 

de zonnetrein berenkuil